Фрі-джазовий «Transit» через Львів

У неділю, 21 грудня, у арт-кав’ярні «Квартира,35» (2-ий поверх «Дзиґи», вул. Вірменська,35), відбудеться концерт імпровізаційної музики проекту «Transit», кожен з учасників якого є визнаним майстром фрі-джазу.

Концерт є своєрідним пост-паті фестивалю “Jazz Bez”, або ж підтвердженням того що свято триває, а імпровізаційний джаз зайняв свої позиції у Львові.

Програма поєднає різноманітні напрямки багатьох стилів музики: від етнічної до джазової чи академічної.
Концерт розпочнеться о 20 год.
Вхід вільний.

Склад проекту:
Сергій Гурінович (Київ-Кременчук) – фортепіано
Марк Токар (Львів) – контрабас
Юрій Яремчук (Львів) – сопрано&тенор саксофон, бас-кларнет, кларнет В, китайські гонги

Сергій Гурінович – грає на фортепіано та електронних клавішних інструментах. Учасник численних джазових фестивалів у Києві, Дніпропетровську, Німеччині, Росії… Грає джазові стандарти, імпровізаційну музику та сучасну академічну музику. Лідер кількох успішних джазових проектів.

Марк Токар – львів’янин, навчався в Катовіцькій джазовій Академії ім. Шимановського в рамках стипендії від міністра культури Республіки Польща “Gaude Polonia”. Виступає на багатьох Jazz фестивалях України, Росії, Польщі, а також бере участь у міжнародних проектах з авторськими програмами. Був арт-директором фестивалю “Jazz Bez”, арт-продюсером серії джазових концертів “Метро Jazz”. Автор та учасник багатьох творчих проектів: “Leo’m’Art” (Україна – Польща), “Improvising Creative Trio” (Україна-Німеччина), “COMM” (Литва-Німеччина-Україна) та ін.

Юрій Яремчук – композитор і інструменталіст, грає на тенор- і сопрано-саксофоні, кларнеті, фортепіано. На даний час живе і працює у Львові, постійний учасник джазових фестивалів “Jazz Bez” та “Флюгери Львова”. Яремчук працює у різних стилях (free jazz, contemporary music, improvisation music) та є майстром різноманітних сучасних технік гри на саксофоні (мультифони, слеп, подвійне стаккато). У своїх сольних концертах надає перевагу вільній імпровізації. Юрій Яремчук писав музику для театру, брав участь у багатьох авангардних виступах за участю художників, театралів і танцюристів. Юрій Яремчук є лідером численних джазових фестивалів, акцій, хепенінгів, фестивалів нової імпровізаційної музики. Учасник і лідер таких груп: “Відео Джаз”, “Оркестр Московських композиторів”, “Сакс мафія”, “Російсько-Українский проект”, “Тріо Олександра Несторова”, “Юрій Яремчук Квартет”, “Юрій Яремчук-Марк Токар Дует”. Зазвичай Яремчук гастролює у Франції, Канаді, Італії, Німеччини, Росії та Польщі. На даний час Юрій Яремчук творить музику в домашній студії. Його сайт: www.3yar.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *