У світ вийшла перша вінілова платівка “Jazz Bez’у” із проекту «Ken Vandermark “Resonance” Project»

 «Ken Vandermark “Resonance” Project» є не лише першою платівкою фестивалю “Jazz Bez”, але й єдиним джазовим вінілом записаним в Україні за останні роки. Львів’яни зможуть придбати її першими. Характерно, що на платівку ввійшли записи тільки з концерту у Львові, котрі виявились цікавішими для музикантів та джазових критиків, аніж записи виступів у Гданську та Кракові. 

Великий міжнародний проект «Ken Vandermark “Resonance” Project» був ініційований 2007 року одним з найвідоміших в світі сучасних джазових музикантів Кеном Вандермарком зі США. Проект полягав у тому, щоб протягом тижня у Кракові, Гданську та Львові десять найперспективніших музикантів з США, Швеції, Польщі та України творили та наживо записували спільні імпровізації.

 

Цей проект викликав великий резонанс у джазових середовищах Європи та зібрав аншлаги на концертах. Нещодавній випуск платівки краківським лейблом «Not Two Records» став підсумком проекту та вже спричинив ажіотаж серед поціновувачів імпровізаційного джазу. Зведенням звуку займався сам Вандермарк на власній студії у Чикаго.

Україну в проекті представили двоє львів’ян – видатний саксофоніст і кларнетист Юрій Яремчук та надзвичайно перспективний контрабасист Марк Токар.

Львівський концерт проекту Кена Вандермарка, котрий відбувся 17 листопада 2007 року у Театрі ім. Марії Заньковецької, проходив як прелюдія до фестивалю “Jazz Bez-2007”. 

На цьогорічному фестивалі “Jazz Bez” львів’яни матимуть можливість ще раз насолодитися майстерністю Кена Вандермарка на концерті 14 грудня у Театрі ім. Марії Заньковецької, де й можна буде придбати платівки.

Концертний тур на підтримку вінілу Кен Вандермак планує на осінь 2009 року.

Склад «Ken Vandermark “Resonance” Project»:

Ken Vandermark (USA) tenor & baritone saxes, bass clarinet
Tim Daisy (USA) drums
Steve Swell (USA) trombone
Magnus Broo (Szwecja) trumpet
Yuriy Yaremchuk (Ukraina) tenor & soprano saxes, bass clarinet
Mark Tokar (Ukraina) bass
Dave Rempis (USA) tenor & alto saxes
Michael Zerang (USA) hand drums, percussion
Mikolaj Trzaska (Polska) alto sax, bass clarinet
Per-Ake Holmlander (Szwecja) tuba, bass trombone

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *