Завтра у Львові стартує фестиваль оперної музики Джакомо Пучіні, який багато чим завдячує Крушельницькій

Фестивалем оперної музики Джакомо Пучіні Львівський національний театр опери і балету ім. Соломії Крушельницької долучиться до світового святкування 150-річчя від дня народження великого італійського оперного композитора, якого визнають за найкращого з представників стилю веризму.

Фестиваль оперної музики Джакомо Пучіні відбудеться від 13 до 21 грудня на сцені Львівської опери. Його програму укладено із таких репертуарних вистав театру, як «Богема» (La boheme, 1896. За книжкою Анрі Мюрже «Scenes de la vie de Boheme») – 13 грудня, «Мадам Батерфляй» (Madama Butterfly, 1904. За однойменною п’єсою Девіда Беласко, інколи ставиться під назвою «Чио-Чио-сан») – 19 грудня та «Флорія Тоска» (Tosca, 1900. За п’єсою Віктор’єна Сарду «La Tosca») – 21 грудня. 

«Ми дуже любимо музику Пучіні, про що свідчить те, що його опери не зникають із наших репертуарних афіш. Наш невеличкий фестиваль – данина шани до ювілею великого творчого приятеля уславленої української опереної співачки, чиє ім’я носить наш театр. У кожній фестивальній виставі, реалізованій солістами, хором а також симфонічним оркестром Львівської опери, буде своя родзинка – у них братимуть участь гастрольні солісти. Так, завтра  в опері «Богема» виступить заслужений артист України Ігор Борко із Національної опери України (Київ). У виставі «Мадам Батерфляй»  співатиме лауреатка міжнародних конкурсів Георгіна фон Бенза. А  партію Флорії Тоски   виконає лауреатка міжнародних конкурсів Ольга Журавель, яка працює в італійських театрах, Партію Каварадоссі співатиме соліст Варшавської та Краківської опер Томаш Кук, якого львів’яни вже мали змогу чути на Дев’ятому фестивалі ім. С.Крушельницької», – сказала Надія Труш. 

джерело: ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *