У Львові відкрили Музей Квітки Цісик

У Львові відкрився музей Квітки Цісик. Відкриття музею відбулося у рамках першого Міжнародного фестивалю українського романсу імені Цісик, американської співачки українського походження.

Музей Квітки Цісик у Львові
Музей Квітки Цісик у Львові

Цього року міською радою було надано проектування та дозвіл на відкриття музею Квітки Цісик. Дуже важко було знайти вулицю, яку можна було б назвати її іменем. Нам дуже пощастило, що на цій вулиці є школа, яка погодилася допомогти нам створити цей музей., – сказала начальник відділу культури і мистецтв Оксана Челепіс.

Відтак, музей знаходиться у приміщенні школи №54 на вулиці Квітки Цісик. У кімнаті знаходяться диски, чобітки, рукавички, ноти Квітки та інші персональні речі. Музей уже включено у список туристичних місць Львова.

Це дуже важливо, що у Львові з’явився такий музей. Тут зберігаються безцінні експонати, які нам надала родина співачки. Сподіваюся, це місце буде таким же популярним, як і інші туристичні центри міста.,- зазначив засновник громадської організації “Незабутня Квітка”, співорганізатор міжнародного конкурсу Роман Грицевич.

Нагадаємо, ідея започаткування першого українсько-американського проекту “Незабутня Квітка” належить продюсеру українського походження Алексу Гутмахеру. Проект присвяченій видатній співачці Квітці Цісик – одній з найвідоміших виконавиць українських пісень, яка завдяки неперевершеній манері співу та унікальному тембру голосу стала символом української пісні у світі.

Іменем Квітки Цісик названо вулицю у Львові, а також встановлено меморіальну дошку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *