Поморянський замок на Львівщині може отримати приватного власника

Поморянський замок, що в селі Поморяни Золочівського району Львівської області, може отримати приватного власника. Придбати Поморянський замок хоче канадієць українського походження.

“Наразі ми вивчаємо пропозицію, опрацьовуємо можливість її реалізації, умови, на яких це би можна було здійснити”, – зазначив  начальник управління охорони історичної спадщини Львівської ОДА Василь Івановський.

За словами начальника управління, Поморянським замком ця людина цікавиться давно. “Цю пропозицію ми отримали ще шість років тому, але оскільки на той момент не було списку об’єктів, які не підлягають продажу, приватизації, концесії, ми не могли навіть розглядати ідеї. Такий список є. Цей об’єкт до нього не входить. Поморянський замок входить до Державного історико-архітектурного заповідника “Галицька корона”, створення, якого мають незабаром юридично затвердити. Якщо проект таки буде продаватись, його з цього заповідника буде виключено”, – додав В.Івановський.

Він наголосив, що стан замку жахливий і ще однієї зими він може “не пережити”. “Його треба рятувати, а грошей немає”, – додав В.Івановський.

Підтримує цю ідею і директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький. “Замок погорів в 60-х роках. Він валиться, це порятунок цього замку. Нехай купує хоч за 1 грн, тільки врятує цей замок. Він багата людина, за походженням з України, хоче зробити такий вчинок для держави”,– додав Борис Возницький  .

джерело: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *