У Львові буде музей Квітки Цісик

У Львові  урочисто відкрили вулицю Квітки Цісик. Відтепер іменем відомої американської співачки українського походження називається вулиця, яка з’єднує вул. А.Лінкольна та вул. М.Хвильового. На цій вулиці розташована середня школа №54, де депутати Львівської міської ради вирішили зробити меморіальний музей імені Квітки Цісик.

За словами депутата Львівської міської ради Романа Грицевича, її родина з Америки та Львова погодилась передати найцінніші речі співачки в цей музей. У приміщенні музею звучатимуть її пісні, повідомили у відділі інформаційної політики Львівської міської ради.

“Квітка Цісик чудово знала українську мову, дуже любила українські пісні. Я вважаю, що вона відкрила нову епоху для української пісні. В її виконанні було багато народних пісень. У Квітки Цісик такий тембр голосу, що її неможливо сплутати з жодною іншою співачкою нашої держави”, – зазначив Роман Грицевич.

Квітка Цісик – це американська співачка українського походження,співачка-сопрано, виконавиця українських народних і популярних пісень. Її батьки жили у Львові на вул. Глибокій, 8, але переїхали до Америки, де і народилась майбутня співачка.

Ухвалу про відкриття вулиці Квітки Цісик депутати Львівської міської ради одноголосно прийняли під час урочистої сесії до Дня міста, 7 травня.

джерело: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *