На фестивалі «Fort.Missia» зніматимуть перше музичне art-house кіно Польщі

На міжнародному фестивалі мистецтв «Fort.Missia 2010», що проходитиме 2-4 липня на унікальних фортах Першої світової війни українсько-польського прикордоння, розпочнуться зйомки першого музичного мистецького фільму Польщі «SZKLARNIA» («Теплиця»). Цей фільм є проектом відомого польського арт-рок колективу «КОКА», котрий виступатиме на фестивалі.

Об’єктом зйомок стануть унікальні фортифікаційні споруди, фестивальне дійство та найголовніше – ідея фестивалю: «спільна творчість митців різних країн на руїнах війни». Очікується, що до творення фільму доєднається «легенда львівського року» гурт «Мертвий Півень», – українські та польські музиканти кілька місяців обговорюють спільний проект.

Польський колектив, який вже три роки працює над фільмом, вирішив знімати відео в Україні. «Це історія про любов, а саме слов’янську любов (найкрасивішу і найчистішу). Після довгих обговорень, ми прийшли до висновку, що найкращим місцем, де можна знімати цей фільм, є Україна. Країна, котра безліч разів захоплювалась сусідами, століттями була позбавлена незалежності, чисто слов’янська країна, чий народ був пригноблений протягом багатьох років, і тільки велике божевільне кохання не зруйнувалось під впливами ззовні».

Про ідею фільму, автори розповідають так: «Фільм буде ілюстрацією думки-розповіді про те, хто ми є, як народжуємося, що впливає на нас в житті, якими ми стаємо… Тобто, як світ навколо нас починає нас вирощувати. Як ми підсвідомо стаємо рослинами, котрі всупереч волі “поливають”, “ростять” і, нарешті, “зривають”. Тільки частина нас, яка є стійкою до всіх зовнішніх чинників, має любов. Саме ця любов у всіх “парникових” є найважливішим, тим, що робить нас собою».

Фільм творитиметься у співпраці з українськими митцями, котрі братимуть участь у фестивалі. «Це східно-європейське мистецтво, про яке світ знає так мало, ми разом з нашими друзями із України хочемо показати. Нехай це мистецтво нарешті вийде з теплиці!», – говорять польські учасники проекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *