Перші вісті від 19 Форуму видавців

Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові»
Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові»

Найбільша книжкова подія року 19. Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» відкриватиме нові грані книговидавничого та літературного світу 12-16 вересня 2012 року.

Цього року Форум очікує близько 800 учасників з України, Польщі, Росії та Ізраїлю, які презентуватимуть останні новинки книговидання, проводитимуть автограф-сесії, майстер-класи, обговорення та дискусії. Традиційно під час відкриття Форуму видавців відбудеться нагородження переможців премії «Найкращої книги Форуму-2012».

7. Львівський міжнародний літературний фестиваль відправлятиме гостей у мандри світом та часом, адже 2012 літературно-фестивальний рік робить акцент на трьох елементах – на подорожах та на двох вагомих постатей літературного процесу – поеті-філософу Григорії Сковороді і письменнику-художнику Бруно Шульцу.

Підтримуючи тему подорожей, фестиваль очікує на гостей із різних міст України та 16 країн світу: Австралії, Австрії, Великобританії, Грузії, Латвії, Македонії, Норвегії, ПАР, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, США, Хорватії, Чехії та Швеції. Письменники знайомитимуть відвідувачів із культурними традиціями, літературними особливостями країн, зі своїми творчими новинками та планами.

Головний гість 7. Фестивалю – британський письменник DBC Pierre. Лауреат Букерівської премії, яку він отримав за свій роман «Vernon God Little». Спеціально до Форуму українська перекладачка Галина Шиян готує переклад останньої книжки письменника «Світло згасло у Країні Див» за літературною редакцією Юрія Андруховича, який і представить ДіБіСі П’єра фестивальній публіці.

Вже відомі перші спеціальні гості Літфесту. Це сербська письменниця, драматург та театральна режисерка Віда Огнєнович, один із найвідоміших у світі на сьогодні польських поетів Адам Загаєвський, австрійський письменник, журналіст і перекладач Мартін Поллак, а також польський письменник, драматург та есеїст Генрик Гринберг.

Окрім того, відбуватимуться й фестивалі в межах фестивалю: цьогорічна новинка – фестиваль літературних фестивалів «Контекст» (за підтримки програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»), фестиваль «Бруно Шульц: до 120-річчя від дня народження і 70-річчя трагічної загибелі», Фестиваль «Від Сковороди до Сковороди:: 290 років від дня народження», а також фестиваль перекладів «TRANSLIT». І, звичайно ж, не обійдеться без «Ночі поезії та музики нон-стоп».

На гостей Форуму видавців та Літфесту чекають також виставка всесвітньо відомого іспанського ілюстратора Пабло Амарго, вистава за віршами нобелівського лауреата Томаса Транстреммера та багато інших літературно-мистецьких заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *