Ірена Карпа презентувала на Форумі Видавців нову книгу «Піца «Гімалаї». Фото

Вечір третього дня Книжкового форуму розпочала Ірена Карпа, презентувавши нову книгу «Піца «Гімалаї». Ресторан-клуб «Атмосфера» ще до початку дійства був вщент заповненимй прихильниками письменниці, котра в розпалі презентації зізналась, що сама вважає себе більше музикантом. Своє спізнення молода матуся аргументувала коротко і ясно – «Я жерла». Тож наївшись доброго українського борщу, нічний клуб занурився в атмосферу літератури.

Ірена Карпа на Форумі Видавців
Ірена Карпа на Форумі Видавців

Близько години велися розмови про музику, матюки та їжу, котру так любить згвадувати письменниця у своїх творах, а перервах між запитаннями від аудиторії Ірена Карпа зачитала частинки своєї нової книги. Про «Піцу «Гімалаї» авторка говорить, що це «історія про те як незріла особистість шукає смисл жизні», а також зазначає, що географія книги сакральна і далеко не систематизована, тож сівши на автобус із героями в українському Калуші можете вийти десь посеред Непалу. Карпа запевняє, що «новинка» містить дуже тонкі матерії і часто це взагалі діалог християнства з буддизмом, а тому радить читати усю книгу наодинці(найкраще, мабуть, в горах, де сама книга була дописана). Гір та Сходу, котрий вона так часто порівнювала з рідними Карпатами та автобусами десь в українських селах, за словами авторки, у «Піці «Гімалаї» достатньо.

Було й чимало питань про особисте життя Ірени Карпи та зміни, що настали із народженням доньки. Письменниця розповіла навіть про перший гонорар та особливу любов до собак. Автор запитання про нинішнього пса, до речі, отримав подарунок за свою цікавість – два квитки на київську презентацію нового альбому музичного гурту Карпи. «Я так часто буває вагітна, що скоро зможу писати книжки по
спеціальній йозі для жінок» – жартує Ірена та додає: «Якщо ви думаєте заодити дітей чи – заводіть, заводіть!»

Та перед тим як зайнятись дітьми та їх створенням не забудь прочитати нову книгу Ірени Карпи «Піца «Гімалаї» та переконайтесь, що іронія та карпівське вільнодумство знову в Україні.

Ірена Карпа презентувала на Форумі Видавців нову книгу «Піца «Гімалаї». Фото

Фото LUFA / прес-служба Форуму