У Львові відбудеться найбільший дитячий майстер-клас

Львівський міжнародний дитячий фестиваль
Львівський міжнародний дитячий фестиваль

120 годин безкоштовних майстер-класів для дітей з різноманітних творчих дисциплін. пройде у межах Львівського міжнародного дитячого фестивалю, що відбуватиметься у Львові 28-30 квітня. Протягом Міжнародного дитячого фестивалю відбудеться близько 30 майстер-класів Серед них – навчальні уроки відомих ілюстраторів з Литви та України.

Майстер-клас «Білий слон удачі» проводитиме Кястутіс Каспаравічюс – відомий литовський письменник та ілюстратор, який отримав чимало нагород за свої казки та малюнки. Автор 45 книжок, що перекладені 17-ма мовами. Його називають «гордістю сучасної литовської дитячої літератури». Книги Каспаравічюса було двічі визнано найкращими на міжнародному книжковому ярмарку в Болоньї. 2008 року письменник став володарем медалі імені Ганса Хрістіана Андерсена, а його книжку «Садівник Флоренціус» визнано найкращою дитячою книжкою Литви.

Майстер-клас моментальних імпровізацій аквареллю «Світ акварельних імпровізацій» проводитиме художниця Сігуте Ах (Литва) – лауреат багатьох міжнародних премій дитячих книжкових ілюстраторів, внесена до Почесного списку Міжнародної ради з книжок для дітей (IBBY).

Майстер-клас «Створюємо чудо-книжку» проводитимуть художники Сігуте Хлебінскайте та Паулюс Йодішюс (Литва). Сігуте Хлебінскайте нагороджена дипломом Вільнюського конкурсу книжкового мистецтва. Ілюстрації до книжки «Що робиться на дворі» удостоєні премії Французського міжнародного центру навчальної та молодіжної літератури «Octogone Prix». Паулюс Йодішюс – відомий литовський письменник і художник. З 2000 року він проілюстрував дев’ять книг для дітей. У 2006 році його книжка «Bug’s Cake» була визнана найкращою дитячою книгою року. 2006 року Литовське відділення Міжнародної ради з книжок для дітей (IBBY) присудило премію за найкращі книги для найменших читачів книзі Паулюса Йодішюса «Торт Буг» (Торт Amarelo)».

Нагадаємо, організаторами Львівського міжнародного дитячого фестивалю є Громадська організація «Форум видавців», Львівська міська рада, Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація. Співорганізатори заходу – Посольство Литовської Республіки в Україні, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, Українська академія друкарства, Львівський Палац Мистецтв, Львівська обласна бібліотека для дітей.

Заходи проводяться завдяки підтримці Програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Детальніше про програму Львівського міжнародного дитячого фестивалю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *