Благодійна акція “Подаруй дитині книжку!” планує зібрати 100 тис. книжок для дітей

30 березня розпочалася Благодійна акція “Подаруй дитині книжку!”, яка відбувається з ініціативи громадської організації “Форум видавців” за підтримки Львівської міської ради, львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради. Мета акції – зібрати 100 тис. книжок, зазвичай останніх років видання, які б змогли поповнити бібліотечні фонди дитячих будинків, інтернатів, а також дітей з малозабезпечених сімей Львова, Львівської і Тернопільської областей.

Це дуже просто поділитися тим, що в тебе є, поділитися книжкою, яку ти вже прочитав. Львів подає хороший приклад для інших міст, як можна бути містом книги, містом, де читають. , – зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Я думаю що Львівська обласна рада долучиться до акції, до дуже хорошої, красивої і потрібної акції «Подаруй дитині книжку». Думаю що спільними зусиллями ми виконаємо цей план., -додав голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

У 2010 році спільними зусиллями вдалося зібрати понад 16 тис. книжок для дітей, які цього потребують. Цьогоріч організатори хочуть значно перевершити це досягнення і досягти поставленої мети.
Також організатори акції розповіли, що потребують підтримки влади. І звернулися до присутніх представників державних установ.

Як повідомили в управлінні культури, цьогоріч міська влада передбачила надання фінансової підтримки на організацію Фестивалю дитячого читання “Книгоманія” 75 тис. грн., а на VI Міжнародний літературний фестиваль в рамках “Форуму видавців” – 80 тис. грн.

Організатори звернулися до всіх з проханням допомогти в проведені акції. Адже не лише фінансово можна допомагати. Українські артисти вирішили провести ряд концертів, які мають привернути увагу до акції.

Долучитися до акції може кожна людина. Все, що треба для цього зробити – принести книжку українською мовою, нову, або в хорошому стані в пункти збору.

Збір книжок буде проводитися в бібліотеках, школах, університетах, закладах культури.

Також можна переказати довільну суму коштів на рахунок № 26004238173001 в ЗГРУ КБ «Приватбанк» м. Львова МФО 325321 ЗКПО 20848643. Отримувач коштів – громадська організація “Форум видавців”, призначення коштів – на благодійну акцію “Подаруй дитині книжку!”

Особливими подяками 30 квітня о 12:00 год в Палаці мистецтв будуть відзначені найактивніші благодійники та бібліотеки, навчальні заклади, громадські організації та інші інституції, які зібрали найбільше книжок.

Довідка

Благодійна акція “Подаруй дитині книжку!” проводиться з 2006 р. Під час короткочасних акцій у 2006-2009 рр. (кожна тривала по 3 дні) було зібрано близько 10 тис. книжок. У 2010 р. формат акції було змінено: вона стала тривалішою (30 березня – 30 квітня 2010 р.), усього зібрано 16190 книжок на орієнтовану суму понад 200 тис. грн. Всього за час проведення акцій зібрано понад 35 тис. книжок і передано дитячим будинкам, інтернатам, сільським бібліотекам та в малозабезпечені родини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *