ПРОГРАМА ОСНОВНИХ ЗАХОДІВ ЗАКЛЮЧНОГО ЕТАПУ 5-ГО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «КНИГОМАНІЯ» ТА 3-ГО ФЕСТИВАЛЮ «ФОРУМ ВИДАВЦІВ – ДІТЯМ

ПРОГРАМА ОСНОВНИХ ЗАХОДІВ ЗАКЛЮЧНОГО ЕТАПУ 5-ГО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ  «КНИГОМАНІЯ»  ТА  3-ГО ФЕСТИВАЛЮ «ФОРУМ ВИДАВЦІВ – ДІТЯМ»

ПРОГРАМА ОСНОВНИХ ЗАХОДІВ ЗАКЛЮЧНОГО ЕТАПУ 5-ГО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ  «КНИГОМАНІЯ»  ТА  3-ГО ФЕСТИВАЛЮ «ФОРУМ ВИДАВЦІВ – ДІТЯМ»
1. Тиждень читання в школах м. Львова. Проводиться з 21 квітня до 9 травня в усі школах м. Львова за участі українських письменників. Орієнтовна кількість залучених осіб – 100, орієнтовна кількість місць проведення – 120, орієнтовна кількість учасників (дітей різного віку) за зустрічах – 15 тисяч.
2. Спеціалізована дитяча книжкова виставка-ярмарок. Проводиться 7-9 травня у Палаці Мистецтв. Учасники – найбільші в Україні видавництва дитячої літератури, аудіо- та відеопродукції, журнали для дітей проводять презентації нових видань та різноманітні просвітні акції. Відвідувачі виставки (орієнтовно 30-40 тисяч) – зустрічаються з дитячими письменниками, відвідують майстер-класи, беруть участь у забавах та інтелектуальних вікторинах.
3. Спеціалізована виставка навчальної та методичної літератури, освітніх технологій та закладів освіти. Проводиться 7-9 травня. Учасники – вищі навчальні заклади м. Львова та України, бізнес-освіта, тренінгові компанії, видавництва навчальної ділової та бізнес-літератури, мовні курси, професійно-технічні навчальні заклади проводять методичні семінари та тренінги, презентації нових видань, ознайомлюють з новітніми програмами, умовами вступу, напрямами, спеціальностями та спеціалізацією.
4. ІV Міжнародний колоквіум «Європейський вимір української освіти». Проводиться 8 травня у залі засідань Львівської облдержадміністрації за участі керівників Міністерства освіти і науки України, науковців. З європейською політикою у сфері професійного розвитку вчителів учасників колоквіуму ознайомлять представники Франції, Німеччини, Польщі.
5. Заключний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія». Проводиться 6-9 травня. 57 переможців зі всіх областей України, міст Києва та Севастополя беруть участь в урочистій церемонії нагородження, відвідують заходи Фестивалю дитячого читання «Форум видавців – дітям, беруть участь у роботі дитячого журі, що визначає найкращу книжку для дітей, відвідують львівські школи, де спілкуються з ровесниками, зустрічаються з відомими українськими дитячими письменниками.
6. Церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий читач України-2009». Проводиться 7 травня у клубі «Пікассо». Переможці конкурсу отримують книжкові нагороди від українських видавництв-партнерів заходу, беруть участь у цікавих конкурсах та розвагах.
7. Фестиваль-парад літературних героїв. Проводиться спільно з Управлінням освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Центром творчості для дітей та юнацтва Галичини 8 травня на площі перед Палацом Мистецтв. Переможці конкурсу з усіх районів міста Львова та учасники Міжнародного фестивалю-огляду театральних колективів «Галицька Мельпомена» здійснюють дефіле центральною частиною міста, беруть участь у фестивалі літературних героїв біля Палацу Мистецтв; на сцені відбувається нагородження переможців та показ уривків з театральних вистав. Переможці та учасники нагороджуються дипломами та грамотами управління освіти та книжками від видавництв-партнерів.
8. Конкурс «Найкраща дитяча книжка Фестивалю». Видавництва – учасники книжкової виставки – надсилають на конкурс нові книжки. Дитяче журі, до складу якого входять переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2009», обирають найкращу книжку, нагороджують видавництва – переможців конкурсу дипломами та власними ілюстраціями, зробленими до книжок.
9. Конкурс малюнка «Я люблю читати!». Проводиться спільно з газетою «Високий Замок» та Управлінням освіти Департаменту гуманітарної політики ЛМР у шкільних та позашкільних закладах. Орієнтовна участь – 3 тисячі дітей. Виставка творів переможців конкурсу відбудеться 7-9 травня в Палаці Мистецтв, після того – в УДЮМКах, найкращі малюнки будуть опубліковані в газеті «ВЗ», а також в брошурі та на сайті Фестивалю, переможці отримають книжкові призи та дипломи.
10. Конкурс фотографій «Читаюча родина» проводиться спільно Управлінням освіти Департаменту гуманітарної політики ЛМР. Орієнтовна кількість фото, надісланих на конкурс – 3 тисячі. Виставка фотографій відбудеться 7-9 травня в Палаці Мистецтв, після того – в УДЮМКах. Найкращі фотографії будуть опубліковані в брошурі та на сайті Фестивалю, запропоновані партнерським ЗМІ. Переможці отримають книжкові призи та дипломи.
11. Майстер-класи. Заплановано 20 різних видів майстер-класів, які будуть проводитися безкоштовно в Палаці Мистецтв. Всього разом відбудеться близько 120 годин навчання. Орієнтовна кількість дітей, що відвідають майстер-класи – 3-4 тисячі. Проводиться спільно з Палацом творчості дітей та юнацтва Галичини, залучаються інші організації, а також письменники, скульптори, художники, актори та ін. Дітям, які навчалися в майстер-класах, видається Свідоцтво.
12. Акція «Книжка від зірки». Проводиться 7-9 травня на сцені, встановленій у подвір’ї Палацу Мистецтв. Відомі люди – співаки, актори, спортсмени, телеведучі, політики – читають уривки своїх улюблених дитячих книжок, відповідають на запитання, розповідають про користь від читання. Кількість запрошених до читання відомих осіб – 10. Орієнтовна кількість відвідувачів акції – 15 тисяч.
13. Конкурс для ерудитів «Візьми, читай!». Беруть участь всі відвідувачі фестивалю у Палаці мистецтв. Ведучі задають публіці запитання на знання сучасної та класичної дитячої літератури. Переможець отримує книжку від видавництв-партнерів. Всього розігрується близько 300 книжок. Орієнтовна кількість учасників – 10 тисяч.
14. Благодійна акція «Подаруй дитині книжку!» – збір книжок для сиротинців та дитячих бібліотек Львівської області. Проводиться 7-9 травня в Палаці Мистецтв за сприяння Львівської обласної бібліотеки для дітей. Орієнтовна кількість книжок – 3 тисячі.
15. Міжнародна науково-практична конференція «Дитина читає…». Ознайомлення з досвідом інших країн в питаннях популяризації читання. Підготовка рекомендацій для розробки концепції та методики впровадження заходів з підтримки та розвитку читання в Україні.
16. Координаційна нарада по виробленню регіональної програми читання. Відбудеться 9 травня. Учасники – начальники районних відділів освіти та культури, директори центральної бібліотечної системи Львівської області діляться досвідом проведення конкурсу в своїх районах, обговорюють проблемні питання підготовки та організації конкурсу, вносять пропозиції до регіональної програми читання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *