У Львові відкрився 17 міжнародний Форум Видавців . Фото

Сьогодні, 16 вересня, у Львові відкрився 17 Форум Видавців. Цьогоріч на книжковий Форум прибуло понад 200 письменників, щоб взяти участь у Літературному фестивалі в рамках Форуму, серед яких 17 почесних та спеціальних гостей.

Василь Горбаль на відкритті 17 Форуму Видавців
Василь Горбаль на відкритті 17 Форуму Видавців

Як зазначила  президент Форуму Олександра Коваль кошти з міського та обласного бюджету (а це близько 10% від загального кошторису Форуму Видавців) вже надійшли на рахунки казначейства. З них 250 тис. гривень виділені Львівською міськрадою на проведення 17  Форуму Видавців, та 150 тис. гривень для проведення “Форуму видавців – дітям”.

Як зазначив Начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик за останні 4 роки Львівська міськрада виділила на організацію Форуму понад 1,5 млн. гривень.

В свою чергу голова Львівської ОДА Василь Горбаль запевнив, що Форум має ще одного партнера в його особі та Держадміністрації загалом. ” Цьогоріч ми виділили 475 тис. гривень на закупівлю книжок для поповнення бібліотечного фонду безпосередньо на Форумі Видавців, крім цього троє книжок отримають відзнаки від Голови ОДА у розмірі 10 тис. гривень”, – зазначив Василь Горбаль.

Адріан Сливоцький, почесни гість 17 Форуму Видавців
Адріан Сливоцький, почесни гість 17 Форуму Видавців

Як зазначив спеціальний гість Форуму Видавців Адріан Сливоцький, такі заходи як Форум сприяють розвитку книговидання, читання, мислення в суспільстві. “Це чудова можливість почерпнути щось нове, обмінятися досвідом”.

книжковий Ярмарок
книжковий Ярмарок

В самому ж Палаці мистецтв, а також на подвір’ї Палацу Потоцьких з самого ранку відкрився Книжковий Ярмарок. Серед численних заходів на цьогорічному Форумі Видавців найрізноманітніші дискусії, авторські зустрічі, літературні читання, автограф-сесії, презентації книг.

автограф-сесія Марека Краєвського
автограф-сесія Марека Краєвського

Нагадаємо, що 17 Форум Видавців у Львові триватиме до 19 вересня. Вхід на Форум 3 грн.,а  для власників спеціальних флаєрів-анкет – безкоштовний, для цього лише потрібно при вході обміняти заповнену анкету на перепустку.

Програма 17 Форуму Видавців у Львові.

Відкриття 17 Форуму Видавців у Львові. Фото:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *