На Конкурс “Найкраща книга Форуму” – 2010 подали 322 книжок

Конкурс “Найкраща книга Форуму”, що проводиться з 1994 року, сприяє утвердженню престижу української книги. Це єдиний в Україні фаховий книжковий конкурс. Серед нових видань, які надсилають на конкурс видавництва, Велике Журі, яке формується з кількох Малих Журі, члени яких підбираються за професійною ознакою (літератори (письменники та перекладачі); літературознавці та літературні критики; бібліотекарі; педагоги; науковці; митці; журналісти; громадські діячі, політики та державні службовці) визначає володаря Гран-прі, найкращі книжки Форуму видавців, а також надає ряд спеціальних відзнак за вагомий внесок у становлення і розвиток українського книговидання.

В минулі роки понад 100 видавництв представляли на конкурс до 500 нових книжок від 100 видавництв. Призовий фонд цьогорічного Конкурсу, встановлений ГО «Форум видавців» – 50 тисяч гривень!

Чього року серед 322 претендентів книжки “Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років”, “АМтм ” Юрій Іздрик, “Вирвані сторінки з автобіографії” Марії Матіос, “Музей покинутих секретів” Оксани Забужко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *