90% туристів приїжджають до Львова, аби відпочити

До Львова переважно приїжджають молоді люди (62% 18-36 р) з середнім рівнем доходу (59,3%). Приїжджають з метою відпочинку, відвідування друзів та родичів (90% опитаних). Скільки і які туристи приїжджають до Львова? Чому і чого вони чекають від міста? Відповіді на ці питання – у маркетинговому дослідженні.

інфографікаЦього року дослідження проводили у травні, опитали 400 туристів з ключових ринків для Львова, а це: туристи з інших міст України, з Польщі, Росії та Німеччини. Туристів опитувала комунальна установа «Інститут міста» на замовлення ЛКНП «Центр розвитку туризму м. Львова». Туристів опитували в аеропорту, на вокзалі, в готелях та хостелах міста, на пл. Ринок та в інших місцях.

“Опитування туристів, що приїжджають до Львова, дають можливість як міській владі, так і туристичному бізнесу, краще зрозуміти, хто є нашим туристом, яким чином він дізнається про Львів та де шукає інформацію для планування подорожі, що його найбільше приваблює у нашому місті, а що, можливо, варто покращити для того, щоб турист залишив Львів з позитивними враженнями та надалі рекомендував його як туристичний напрямок”,- зазначила Надія Радіоненко, директор ЛКНП «Центр розвитку туризму м. Львова».

Згідно із результатами досліджень, до Львова переважно приїжджають молоді люди (62% 18-36 р) з середнім рівнем доходу (59,3%) з метою відпочинку, відвідування друзів та родичів (90% опитаних). Основні причини поїздки до Львова: огляд визначних архітектурних пам’яток, дослідження місцевої культури та традицій, знайомство з новим містом. Більшість опитаних у травні туристів зупинялись у Львові на 1-3 дні (57,2%). Порівняно з попередніми роками значно збільшилась частка туристів, що зупинялись на ніч у хостелах міста (24,2%). Більшість туристів надають перевагу самостійним екскурсіям містом, відвідують кафе та ресторани міста, які давно стали окремою туристичною атракцією Львова. Найпопулярніші місця: пл. Ринок, Високий замок, Оперний театр та Ратуша.

5 позитивних рис міста: архітектура, атмосфера, гостинність, цікаві місця (ресторани, кнайпи), збережена культура та українські традиції.

Довідка

Соціологічне опитування в’їзних туристів було проведено Центром вивчення громадської думки Інституту міста у травні 2012 року. Загалом було опитано 400 туристів, серед яких 360 туристів, які приїхали до Львова з метою відпочинку (90%) та 40 бізнес-туристів (10%). Опитування проводилось методом інтерв’ювання «face to face». Місця, де проводилось опитування: центральна частина міста, головний залізничний вокзал, автовокзал, хостели та готелі міста. Було опитано 180 внутрішніх туристів (з інших міст України), 50 туристів з Росії, 60 – з Польщі, 50 – з Німеччини та 60 – з інших країн світу.

Детальні результати можна переглянути на сайті Центру туристичної інформації: touristinfo.lviv.ua/b2b/ Результати маркетингових досліджень.

за даними «Інституту міста»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *