Ексклюзивне інтерв’ю з Його Святістю Далай Ламою XIV у вуличному журналі «Просто неба»

Ексклюзивне інтерв’ю з Його Святістю Далай Ламою XIV

Один з найважливіших духовних лідерів нашого часу, Його Святість Далай Лама XIV-ий подорожує світом, щоб говорити про мир і примирення.

Під час Його останнього візиту до Великобританії Він дав ексклюзивне інтерв’ю Міжнародній мережі вуличних видань, членом якої є також львівський журнал «Просто неба». У своєму інтерв’ю Далай Лама говорить про бездомність і нашу планету, які спільний дім, тибетську боротьбу та потребу розвивати духовність і етику поза релігією. Це інтерв’ю разом із фото одночасно були опубліковані у різних вуличних виданнях по всьому світу.

Тепер його також можна прочитати і у журналі «Просто неба», який продають на вулицях Львова безпритульні люди. Загалом тема 18 номеру – «Лінь і мотивація». Редакційний колектив разом з багатьма дописувачами – волонтерами розмірковували над тим, що мотивує людину до праці і звідки виникає таке явище як лінь.
Про працю безпритульних людей в «Емаусі» написала виконавчий директор «Оселі» Олеся Саноцька. Вона ділиться своїм досвідом того, що може змотивувати до праці, і головне до допомоги іншим, людей, які були відкинені суспільством і втратили волю до життя.

В об’єктив фотографа журналу, автора проекту «Без Ознак Мистецького Життя» Ростислава Шпука цього разу потрапили «вуличні герої» Івано-Франківська. Тексти і фото розкривають внутрішній світ людей, які у багатьох відношеннях «випадають» із загалу – і нестандартним виглядом, і нестандартним мисленням.
Також, починаючи з 18 номеру, журнал «Просто неба» розпочинає публікувати прозовий дебют львівської письменниці Оксани Васьків – Кукул – цикл оповідань «Про Ігорка» – безробітного журналіста з навколобогемної тусовки.

Також у номері інтерв’ю з львівськими психологами Олександром Білим та Зіркою Борисовською, яке підготувала журналістка ЗІКу та волонтерка журналу Василина Думан; стаття про Рух «Про – Анна» – прихильників хвороби анорексії у Польщі; лінь як гедонізм і лінь як психологічну схильність і навіть лінь як національну ідею «х».
Випусковий редактор номеру – Григорій Семенчук, дизайнер – Юрій Іздрик. Головний редактор – Мар’яна Соха. Журнал виходить за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *