У Львові стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання

У Львові стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який традиційно проводиться в усіх бібліотеках Централізованої бібліотечної системи для дітей міста під час весняних канікул. Цьогоріч він триватиме з 18 до 28 березня.

18 березня у Центральній дитячій бібліотеці, що на вулиці Окуневського, 3, стартує творчий проект “Каскад читацьких емоцій”. Як повідомила директор бібліотеки Валентина Галушко, протягом дня з 11.00 до 17.00 пройде низка заходів. Головною подією дня стане театралізоване дійство “Гармидер у книжковій країні”. О 14 год. у гості до читачів завітають класик дитячої літератури, львівська письменниця Ніна Бічуя, поет та головний редактор Видавництва Старого Лева Мар’яна Савка та письменник Сергій Гридін. У програмі заходу – літературна вікторина, арт-імпровізація “Чудова книжкова компанія”, музичне попурі “Читання для реготання” та живе спілкування з гостями.

Відтак о 15.00 год відбудеться літературний квест, показ гумористичного фільму «Читайлики», бард-академія «На струнах душі» у відділі мистецтв.

Завершення дня відбудеться у Book-клубі мультицентру «Флешка» бібліотечним перформенсом «Книгу – на подіум!»

Впродовж тижня юні читачі зможуть взяти участь у різноманітних заходах, які проводитимуться у дитячих бібліотеках. Серед них: літературний марафон-читання “Я обираю поезію”, присвячений Всесвітньому дню поезії, літературний КВН “Зачаровані книгою”, турнір книгознавців “Сторінками улюблених казок”.

Завершиться Тиждень 28 березня промоційно-інформаційним десантом “Читають всі і скрізь”. Читачі та волонтери дитячих бібліотек міста вийдуть на вулиці, в парки, дошкільні установи, на дитячі майданчики й читатимуть всім бажаючим найцікавіші книги, щоб переконати кожного слухача: читання – найбільша насолода.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *