Персональноа виставка Остапа Лозинського

15 жовтня 2010 р. о 17:00 відбудеться відкриття персональної виставки Остапа Лозинського, неодноразового учасника різних мистецьких проектів, який багато і наполегливо працює у живописі. Судячи із представленого на виставці матеріалу, О.Лозинський доволі серйозно та ефективно реалізовує свій творчий потенціал, шліфує власну художню мову, впроваджує у роботи формально-малярські ідеї закладені у стінах Львівського коледжу ім. І. Труша та Львівської Національної академії мистецтв, а також в Національному музею у Львові ім. А. Шептицького, де успішно працює останні роки.

Дві актуально-повсякденні теми «Натовп» та «Жінки» розкриті автором на одному диханні, із бажанням в максимально-доступній формі представити ідейно-змістовний підтекст власного образно-художнього світосприйняття, що йдуть в ногу із мистецько-формальними віяннями сучасного Львова . Пропонована експозиція спонукає до мислення, бажання розпізнати сутність помислів, демонструє авторську манеру живопису зорієнтовану на творчому переосмисленні пропонованих тем.

Живопис О. Лозинського сучасний, ґрунтований на сформованому глибоко особистісному баченні новітніх напрямів образотворчого мистецтва. Художник володіє площиною, примушує працювати великі «відкриті» колірні плями, сміливо вводить контурні узагальнення. Густі площини фарби є підкреслено яскравими, перебільшена насиченість наближає їх до рельєфного сприйняття. Від цього живопис яскравий, емоційний, позначений внутрішнім напруженням.

Першу виставку Остапа Лозинського сприймаємо як черговий етап професійного зростання. Це важлива подія у творчому житті, яка спрямовує і визначає головні напрямки авторського пошуку, помислів про майбутнє, велике бажання творити «власну мову» почуту і зрозумілу глядачеві.

Відкриття відбудеться 15.10. 2010 о 17.00 за адресою Руська, 10

Довідка:

Лозинський Остап Тарасович

03.04.1983р., м. Львів

1998 -2004 навчання в Львівському Державному коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша (викладачі Шимін Я., Раюк-Багранівська О.)

2004 – 2006 навчання у Львівській Національній академії мистецтв (викладачі Шимчук М., Андрущенко М.)

З 2006 працює на посаді завідувача сектору виставково-експозиційної роботи Національного музею у Львові ім. А. Шептицького.

Твори експонувались на виставках в Україні, Канаді, Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *