Ще одна українська книгарня незабаром з’явиться у Львові

Незабаром у Львові з’явиться ще одна українська книгарня. Продовжуючи роботу у напрямку створення умов для розповсюдження української книжки у Львові, міською радою прийнято рішення надати Львівській організації Національної спілки письменників України для організації книжкової торгівлі (книгами сучасної національної української літератури, зокрема, письменників Львівщини) в оренду терміном на 10 років приміщення по вул. Цеховій, 9.

Нагадаємо, у середу у Львові в приміщенні на вул. С.Бандери, 33, де раніше були розміщені гральні автомати, відкрили книгарню української книги ім. Богдана-Ігоря Антонича. Приміщення було передано в оренду способом некомерційного конкурсу з умовою, що цільовим використанням приміщення буде торгівля українськими книгами та журналами. На урочисте відкриття завітали міський голова Львова Андрій Садовий, громадські діячі, представники інтелігенції та ін.

Під час відкриття книгарні відома українська письменниця Марія Матіос зазначила: «Звичайна річ, така як відкриття книгарні, видається надзвичайної подією. А все тому, що наша влада ходить на кривих ногах і до українського їй часу нема. Я рада, що у Львові влада ходить на рівних ногах і не забуває робити добрі речі. Зараз відкрити українську книгарню – це справді вчинок. Тому треба такий приклад поширювати по всій території України, щоб українськості ставало більше».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *