презентація книги Андрія Содомори «Сльози речей»

У п’ятницю, 9 липня, о 16.00 у Музично-меморіальному музею Соломії Крушельницької відбудеться автограф-сесія та презентація книги Андрія Содомори «Сльози речей» (Львів: Піраміда, 2010).

Книга «Сльози речей» наповнена новелами, образками, медитаціями (яких у ній є близько сорока) та світлинами відомого фотографа та книжкового дизайнера Андрія Кіся.

“«Сльози речей», якщо мова про назву книжки, виснувалась із знаменитого Вергілієвого рядка з його «Енеїди»: «Є таки сльози речей, і що смертне – торкається серця». А все те, що в середині книжки, – суто особисте, пов’язане з моїм життям у Львові, відколи приїхав сюди вступати в університет…Твори, які увійшли у цю книжку, писав у різні часи. Брався до писання тоді, коли відчув ритм першої фрази. Без такого імпульсу ніколи не починав. Тому деякі задуми чекали свого озвучення десятки років. А звідки приходить той імпульс, годі сказати. Мабуть, від осені, від її голосу: ця пора для мене найбагатша на ті ритми, якими «дихає» мала проза…”

Андрій Содомора

Довідка:

Андрій Содомора — український письменник, перекладач, науковець, член Спілки письменників України, кандидат філологічних наук, дійсний член НТШ, лауреат літературної премії ім. Максима Рильського. Народився 1 грудня 1937 р. на Львівщині, у с. Вирів Кам’янко-Бузького району, у родині священика. Студіював класичну філологію у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, ще студентом почав перекладати твори античних авторів. Кандидат філологічних наук, професор Львівського національного університету ім. І. Франка. Автор перекладів з давньогрецької творів Менандра, Арістофана, Софокла, Есхіла, Евріпіда; з латинської творів Горація, Овідія, Лукреція,Сенеки, римських елегійних поетів; прозових творів «Жива античність», «Наодинці зі словом», «Під чужою тінню», «Сивий вітер», «Лініями долі», «Студії одного вірша»; поетичних збірок «Наодинці зі Львовом», яка у 1999 році була відзначена грамотою VII Форуму видавців у Львові, «Пригорща хвилин». Андрій Содомора разом із молодим науковцем-латиністом Маркіяном Домбровським, книжковим дизайнером та фотографом Андрієм Кісем створив літературно-мистецьке видання “Anno Domini. Року Божого: Латинські написи Львова», яке ввійшло до переліку найкращих книг 15 Форуму видавців у Львові, здобуло відзнаки у номінаціях «Найкраща книжка про Львів» та «Книжка, котру хочеться мати вдома».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *