Презентація книги Тамари Булат і Тараса Філенка «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ – початку ХХ століття»

Презентація книги Тамари Булат і Тараса Філенка «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ – початку ХХ століття» (видавництво «Майстерня книги»), виданої за сприяння Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні і фонду «Відродження», відбудеться у суботу, 12 червня, у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької (вул. Крушельницької, 23) о 15.00.

Це книга-альбом про життя і творчість основоположника української музики Миколи Лисенка, у якій висвітлено діяльність широкого кола культурних діячів, артистів, музикантів, художників, літераторів, які сприяли національному розвиткові української літератури, музики і мистецтва; використано численні архівні і фотоматеріали, спогади, листи і документи, зокрема з Музею Миколи Лисенка. Завершує її надзвичайно цінний для музикознавців і етнологів список композицій і літературних праць Лисенка, до якого ввійшов практично повний перелік творів композитора.

У виданні проаналізовано культурологічні та політичні процеси, вирішальні для розвитку, збереження і становлення української національної культури. До нього додано диск із записами фортепіанних і вокальних творів Миколи Лисенка. Випуск диска було так само спонсоровано Відділом преси, освіти і культури Посольства США.

На презентації буде присутній один із авторів книги – Тарас Філенко, доктор філософії, етномузикознавець і музикант (Піттсбург, штат Пенсильванія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *