Кінофестиваль “Уікенд в Каннах”

Проект “Артхаус Львів” представляє з 11 по 14 березня в Палаці мистецтв кінопокази “Уікенд в Каннах” .

В рамках кінопоказів будуть демонструватися фільми, які показували на минулому Каннському кінофестивалі.

Таким чином, кіномани зможуть уподібнитися гостям фестивалю, уявити, що вони сидять у кінозалі Канн і насолодитися новими картинами.

Родзинкою програми фестивалю стане показ призера Каннського кінофестивалю – фільму Жака Одіара “Пророк” і найбільш суперечливого фільму цього року, картини Ларса фон Трієра “Антихрист”.

Кінопокази програми відбудуться 11-14 березня о 19:00 в Палаці мистецтв, вул. Коперника, 17

Програма показів:

11 березня – “Французькі поцілунки” / les beaux gosses
12 березня – “Антихрист” / аntichrist
13 березня – “Не озирайся” / ne te retourne pas
14 березня – “Пророк” / un proph?te

Про фільми:

“ФРАНЦУЗЬКІ ПОЦІЛУНКИ” / LES BEAUX GOSSES
Франція / 2009 / 90 хв.
Світова прем’єра в рамках Каннського кінофестивалю

Режисер: Ріад Сеттьоф
У ролях: Вінсент Лакост, Антонії Саніго, Аліс Тремоліе.
Мова: українська

Дотепна розповідь про двох хлопців, які переживають маленькі перемоги та великі приниження підліткових сексуальних страждань. Хоча Ерве і Кемел постійно фантазують про своїх однокласниць (і їх мам), у них рідко виходить навіть поговорити з дівчатами… До певного часу. Незабаром в житті хлопців наступають відчайдушні зміни!… Витончений французький варіант знаменитого “Американського пирога”.

“АНТИХРИСТ” / АNTICHRIST
Німеччина, Данія, Швеція, Франція, Італія, Польща / 2009 / 109 хв.

Режисер: Ларс фон Трієр
У ролях: Уілльям Дефо, Шарлотта Гінсбу.
Мова: українські субтитри

Нагорода “За кращу жіночу роль” Каннського кінофестивалю

Немолода пара втрачає сина – дворічний хлопчик падає з вікна, коли батьки займаються любов’ю. Почуття провини не відпускає мати дитини, зводячи її з розуму. Батько загиблого хлопчика – психотерапевт – намагається допомогти дружині і відвіз її подалі від спогадів у старий занедбаний будинок в лісовій гущавині. Тут герої фільму поринають у світ дивних символів, в їхнє життя проникає божевілля і насильство. Але навіть найжахливіші страждання чоловіка і жінки не в силах притупити їх каяття і душевний біль.

“НЕ ОЗИРАЙСЯ” / NE TE RETOURNE PAS
Франція, Італія, Люксембург, Бельгія / 2009 / триллер

Режисер: Маріна де Ван
У ролях: Софі Марсо, Моніка Беллуччі, Андреа Ді Стефано, Тьєррі Нювік та ін.
Мова: українська

Жанна – звичайна жінка, з улюбленою роботою письменниці, люблячим чоловіком та двома дітьми. Але одного дня з тілом Жанни починають відбуватися зміни – вона перетворюється на іншу, абсолютно незнайому жінку, обличчя якої вона бачить в дзеркалі чи на відео. Та найголовніше – ніхто, окрім самої Жанни, нічого не помічає. Ниточкою до розгадки стає стара фотографія будинку її матері, тож саме там молодій письменниці доведеться шукати відповіді на свої питання. сюжет не схожий ні на який інший, і часом відчуваєш справжню нервове тремтіння. Відомий колега з іронією написав, що “Не озирайся” – дивна суміш Хічкока і Бергмана. Погодьтеся, це не найгірша суміш у кінематографі.

“ПРОРОК” / UN PROPH?TE
Франція / 2009 / 154 хв.

Режисер: Жак Одіар
У ролях: Тахар Рахім, Алаа Омузун, Нільс Ареструп, Жиль Коен, Адель Беншеріф, Соня Хелл.
Мова: українська

Гран-прі Каннського кінофестивалю

Засуджений до шести років в’язниці Малік Ель Джеба – на вигляд худорлявий і непомітний хлопець. Йому дев’ятнадцять, він не вміє ні читати, ні писати. За стінами в’язниці у нього немає ні близьких, ні друзів. Щоб вижити у в’язниці, Маліку доводиться виконувати завдання лідера корсиканської мафії Лучіані. Будь-яка з «місій», що випадають з волі Лучіані на долю юнака, могла б зломити кого завгодно, але тільки не Маліка. Кожне завдання загартовує його. Він швидко освоює новий для себе світ і завойовує довіру всіх ув’язнених без винятку – корсиканців і мусульман. Витримавши всі кола випробувань, Малік виношує власні зухвалі плани…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *