кіноFORMAт: Хто боїться Девіда Лінча?

ЛЮДИНА-СЛОН
17 лютого 18:30
Це правдива і сумна історія життя людини, яка реально існувала у 19 столітті, – Джона Мерріка (в його ролі Джон Хьорт), який страждав рідкісною хворобою, що викликала жахливі деформації тіла.

Молодий хірург (Ентоні Хопкінс), побачивши цю нещасну і забиту істоту у цирковому балагані, викупає його у господаря з чисто наукового інтересу. Проте із здивуванням знаходить у Джоні Мерріку людину інтелектуально розвинуту і духовну. Професійна цікавість замінюється на співчуття…

Другий повнометражний фільм Девіда Лінча вже після виходу фактично став класикою, адже мало історій, що підносять до таких вершин людську духовність та безсмертя душі, історій, котрі можуть зворушити до сліз в одному епізоді і змусити стиснути кулаки від безсилої люті у іншому. Недаремно “Людина-слон” користувався великим успіхом у прокаті, був номінований на 8Оскарів” (в т.ч. за кращий фільм, головну чоловічу роль та режисуру), 4Золоті глобуси“, отримав нагороду Британської кіноакадемії як кращий фільм року, “Сезар” за кращий іншомовний фільм і зараз належить до 250 кращих стрічок всіх часів за версіями IMDB та Кинопоиска!!!

Після фільму о 21:45 перегляд матчу Ліги чемпіонів!
СИНІЙ ОКСАМИТ
18 лютого 18:30

У зв”язку із хворобою батька, Джефрі повертається додому із столичного коледжу у рідне містечко, де йому судилося пережити низку загадкових і страшних подій. Все починається з того, що Джефрі знаходить неподалік від дому людське вухо, яке відносить у поліцію…

“Синій оксамит”, безумовно кращий фільм того Лінча, якого ми любимо. Бездоганна із технічної сторони (номінація на “Оскар” за режисуру), ця стрічка балансує на тонкій межі між реальним та ірреальним, проте ще не скочується в уривки сновидінь режисера. Саме у “Синьому оксамиті” на перший план виходить боротьба Добра зі Злом, боротьба Людини із Монстром, яка через кілька років стане центральною ідеєю “Твін Піксу”. Ми пропонуємо до Вашої уваги знайому із дитинства казку, у якій Принц (Кайл Маклахлен) намагається допомогти Принцесі (Ізабелла Росселіні), проте для цього Принцу потрібно здолати Злого чаклуна (Денніс Хоппер). Ми знаємо чим закінчуються такі казки, але чи знаєте Ви, що приснилося Девіду Лінчу?..

Після фільму о 22:05 перегляд матчу Фулхем-Шахтар!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *