Виставки живопису Шандора Зіхермана

З 20 по 31 січня в галереї PRIMUS, що на Л. Українки 16/5 (вхід з Вірменської 13) експонуватиметься виставка живопису Шандора Зіхермана.

Вперше у Львові! У львівян та гостей міста зявилась чудова нагода познайомитися з творчісттю видатного митця, представника закарпатської школи живопису, члена Спілки художник в Угорщини та Спілки угорських скульпторів, члена FIDEM, члена Association Internationale des Arts Plasticues, Шандора Зіхермана.

Довідка:

Шандор Зіхерман – один з останніх представників закарпатської школи живопису, народився 1935 року в Ужгороді. Художню освіту почав отримувати у Львівській академії мистецтв, продовжив в Ленінградському училищі ім. В. Мухіної. 

Роботи майстра знаходяться в Ермітажі, та ще у 20 музеях Європи. Це приголомшливо багатогранний художник. У своїй творчості він не дотримується певного жанру: серед його робіт графіка, портрети, авангардизм, класичні пейзажі, натюрморти, та багато робіт в жанрі “ню”. Його картини випромінюють яскраву колірну гамму.

Він відомий, як автор скульптурних пам’ятників, гобеленів, мозаїк, фресок, малярських полотен, графіки, кераміки, а також медалей. Роботи майстра знаходяться в Ермітажі, та ще у 20 музеях Європи. Це приголомшливо багатогранний художник. У своїй творчості він не дотримується певного жанру: серед його робіт графіка, портрети, авангардизм, класичні пейзажі, натюрморти, та багато робіт в жанрі “ню”. Його картини випромінюють яскраву колірну гамму – тут еротичні етюди, виконані з тонкою іронєю; картини, в деяких з ласкавим вітром і запахом лугових трав. Жінки на його полотнах теплі, немов живі, а простір його робіт випромінює барвами.

Шандора Зіхермана можна було б занести у книгу Гінеса, як художника, роботи якого користуються популярністю у злодїв. На початку 1990-х з виставки в Ніцці було викрадено 171 експонат. У Самарі була викрадена меморіальна дошка, яка була встановлена до 100-ліття з дня народження народного артиста Георгія Шебуєва. А в Тольятті на одній з виставок пропала двометрова скульптура з рожевого мармуру.
Виставка привезена з Угорщини, вже експонувалась в Києві. У Львові Шандор виставляється вперше, не дивлячись на те, що деякий час він мешкав у нашому місті та вчився.
Шандор Зіхерман завжди був і залишається романтиком. Він творить живе вільно – вражаючі внутрішньою духовною свободою своїх глядачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *