Виставка живопису Олександра Крохмалюка у кав’ярні-галереї «ШТУКА» (1-31.01.2010р.)

З 1 по 31 січня 2010 року у кав’ярні-галереї «ШТУКА» триватиме виставка живопису Олександра Крохмалюка –художника, який, дотримуючись реалістичної традиції, володіє сміливою розкутістю виконання, має свій неповторний погляд на мистецтво та ставлення до природи.

Олександр Крохмалюк народився 1948р. у м. Бориславі, у 1980 році закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва (сучасна Львівська академія мистецтв), учасник численних національних та міжнародних виставок, симпозіумів та пленерів.

Володимир Овсійчук, доктор мистецтвознавства, професор: «…його основна творча особливість – володіння монументальним баченням, бо вабить його не камерна фрагментарність природи в імпресіоністичному трактуванні, а образ простору, сприйнятий в його природній величі. Художник прагне до виявлення не хвилевого, а суттєвого, матеріального, несхибно-стійкого і могутньо вічного… Крохмалюк володіє найсуттєвішою рисою художника – в кожному творі він прагне віднайти загальний стиль. Тому його визначає конструктивна чіткість композиційної побудови і майже незмінна в характері мажорна колористична звучність. Він малює густим накладанням фарб, подекуди шерехатими згустками, користуючись пензлем і шпателем. Однак його малярська мова неодмінно еволюціонує згідно «потреби» змісту, та залишається завжди життєствердною, емоційною та глибоко переконливою. В його краєвидах відчувається легкість атмосфери, повітряність простору, руху води чи хмар, але передані так, ніби все на землі і в небі перебуває в близькій спорідненості та в обопільній залежності…».

 

Довідка:

У кав’ярні-галерея «Штука» експозиції змінюються щомісяця.

Кав’ярня-галерея «ШТУКА»

Адреса: м. Львів, вул. Котлярська,  8 (бічна вул. Шпитальної)

Тел.: (097) 586 81 95, (097) 435 81 27.

e-mail: kawiarnia.sztuka@gmail.com

http://shtuka.net.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *