27 лютого виставки світлин “Кавказьке портфоліо” у Дзизі

У п’ятницю 27 лютого о 17 год. у галереї “Дзига” (вул. Вірменська,35) відбдеться відкриття виставки світлин “Кавказьке портфоліо” найвідомішого українського фотографа Олександра Глядєлова.
 
 Як каже сам автор фотографій Олександр Глядєлов, -“Кавказ вміє забирати в полон серце, душу, життя і не відповідати за це взаємністю навіть своїм дітям. Вважайте цю виставку розповіддю кавказького полоненого, у котрого є свобода йти і вертатись.”

Довідка:

Олександр ГлядєловНародився Олександр Глядєлов у Легніцi, Польща, 1956 року, в родині офіцера Радянської Армії. З 1974 р. живе в Києві. Вивчав оптику і приладобудування в Київському Політехнічному інституті. З середини 80-х рр. він самостійно вивчав фотографію і з 1989 почав працювати як професійний незалежний фотожурналіст.

Глядєлов багато подорожував республіками колишнього Радянського Союзу та фотографував в Україні, Росії, Молдові, Киргизії, Узбекистані, Таджикистані, Туркменії, Грузії, Азербайджані, Вірменії, Литві, а також у Польщі, Чехії, Франції, Сполучених Штатах, Швейцарії, Сомалі, Кенії, Південному Судані та Свазілєнді. Він висвітлював військові конфлікти в Молдові, де був поранений, Нагорному Карабасі, Чечні.

З 1997 й до цього часу активно співпрацює з Лікарями Без Кордонів (MSF). Фотографії Глядєлова використовують такі організації, як MSF, HRW, THE GLOBAL FUND, UNAIDS, UNICEF.

із серії «Мама Африка»

Нагороди

Гран-Прі Укрпресфото-97, Prix Hasselblad на конкурсі європейської фотографії у Вевей, Швейцарія, Images’98, Mother Jones 2001 Medal of Excellence Міжнародного фонду документальної фотографії у Сан-Франциско, США, «Moving Walls 2002» Інституту Відкритого Суспільства (OSI) у Нью-Йорку, США. 

джерело: Дзиґа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *